Recette: Délicieux Ratatouille
Ratatouille. A rat who can cook makes an unusual alliance with a young kitchen worker at a famous restaurant. This hearty ratatouille is a country dish from the Provence region of France that's an easy mix of seasonal vegetables, garlic, and olive oil. Once hot, add the onions and garlic to the pan.
Ratatouille (/ ˌ r æ t ə ˈ t uː i / RAT-ə-TOO-ee, French: ; Occitan: ratatolha [ʀataˈtuʎɔ]) is a French Provençal stewed vegetable dish, originating in Nice, and sometimes referred to as ratatouille niçoise (French: ). Recipes and cooking times differ widely, but common ingredients include tomato, garlic, onion, courgette (zucchini), aubergine (eggplant), capsicum (bell pepper. The dish originates from the South of France, where home cooks would toss tomatoes, zucchini, peppers, onions, eggplant, garlic and herbs into a pot and cook them down to create an irresistible mixture enjoyed hot, cold, on its own, with eggs, over toast, or tossed with pasta. Vous pouvez avoir Ratatouille utilisant 11 Ingrédients et 8 instructions. Voici comment vous réalisez ça.
ingrédients de la recette Ratatouille
- C'est 1 of aubergine.
- Préparer 1 of courgette.
- Préparer 4 of tomates.
- Préparer 2 of poivrons.
- Préparer 1 of oignon rouge.
- C'est 1 gousse of d'ail.
- Préparer of Thym (quelques brins).
- Préparer 2 of feuilles de laurier.
- C'est of Huile d'olive en quantité suffisante.
- Vous avez besoin of Sel,poivre.
- Vous avez besoin of Tabasco en quantité suffisante (facultatif).
Ratatouille is a classic end-of-summer French stew that's fun to say (rat-tuh-TOO-ee) and fun to make. It's packed with fresh produce: tomatoes, eggplant, zucchini and yellow squash, and bell pepper. This summer, we sampled authentic French ratatouille in Provence. Heat ¼ cup of the oil in one or, better, two large skillets.
Ratatouille pas à pas de recette
- Commencez par émincez l'oignon en fines lamelles et reservez..
- Émincez les poivrons en lamelles..
- Dans une poêle mettez de l'huile d'olive et faites revenir l'oignon et les poivrons, ajoutez du sel..
- Pendant ce temps coupez l'aubergine, la courgette, les tomates et émincez finement la gousse d'ail..
- Ajoutez le tout dans la poêle, ajoutez le tabasco si vous le souhaitez, ajoutez du sel et mélangez..
- Ajoutez les brins de thym et les feuilles de laurier et laissez mijoter 30 à 40 minutes en remuant de temps en temps..
- Poivrez et goutez pour rectifier l'assaisonnement si necéssaire..
- Dégustez..
Ratatouille takes some time to make, and tastes better the next day, so plan ahead. The upside is that it's a perfect make-ahead dish for a party. Ratatouille is a bright and chunky summer vegetable stew, rich with olive oil and fragrant with garlic and herbs. Place eggplant in a colander and toss with a big pinch of salt. Bringing Ratatouille's ratatouille to your dinner table for meatless Monday!
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