moyen le plus simple de préparer Délicieux Endives au gratin

Endives au gratin. Place the endives into the water. Place the butter into a saucepan, and melt over medium heat. Whisk in the flour, and stir until the mixture becomes paste-like and golden brown.

Endives au gratin Place the endives in a heavy saucepan and add the butter, lemon juice, sugar, water, salt and pepper. Add more salt and pepper to taste. Belgian Chicons Au Gratin (Endives Au Gratin) Recipe by Elmotoo. Vous pouvez cuisiner Endives au gratin utilisant 7 Ingrédients et 6 instructions. Voici comment vous cuisinez ça.

ingrédients de la recette Endives au gratin

  1. Vous avez besoin 50 gr of farine.
  2. Préparer 50 gr of beurre.
  3. Vous avez besoin 60 cl of lait.
  4. Vous avez besoin of Muscade, sel poivre.
  5. C'est 2 of tranches de jambon.
  6. Vous avez besoin 4 of endives.
  7. Préparer of Gruyère râpé.

These taste wonderful with mashed potatoes. (To make mashed potatoes the Belgian way, you also put some nutmeg in with the salt and pepper) I hope you will enjoy these as much as I do. Endives are a little bitter, but cooked they are sometimes a mixture of bitter and sweet. You can use whatever size you have, but I recommend keeping the endives to one layer for optimal cooking. When the foam has subsided, add the endives and cook, turning occasionally, until brown and caramelized on all.

Endives au gratin instructions de recette

  1. Faites d'abord cuire les endives à la vapeur.
  2. Pendant ce temps faites la béchamel..
  3. Faire fondre le beurre puis ajoutez d'un coup la farine et mélangez. Puis ajoutez le lait et mélangez bien, au besoin ajoutez si trop épais du lait. Enfin Mettez la muscade, sel et poivre, Réservez.
  4. Une fois les endives cuites, enlevé bien l'excédent d'eau et roulez une endive dans une tranche de jambon. Pour ma part j'en fais 2 plus 2 sans jambon.
  5. Placez les endives au jambon dans un plat et recouvrez de béchamel puis parsemez de gruyère.
  6. Enfournez 45 min à 180-190° Bon appétit.

Wrap a piece of ham around each endive, and place in baking dish. Small to medium endives will take about an hour. When the endives are cool enough to handle, wrap each one with a piece of ham and set them in a single layer back in the baking dish. Pour en savoir plus sur les aliments de cette recette de porc, rendez-vous ici sur notre guide des aliments. Et recevez tous les jours dans votre boîte mail nos meilleures recettes et inspirations.

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