Recette: Délicieux Künefe

Künefe. Künefe is a crispy cheese-filled dessert made with kadayıf (kah-dah-YUF'), which is a traditional shredded wheat dessert with pistachio filling. Künefe is served hot out of the oven so the cheese is soft and stringy. Künefe is considered to be one of the most delicious desserts of Turkey and we are so lucky to have this dessert at our cuisine.

Künefe Künefe is considered to be one of the most delicious Turkish desserts, especially in the city of Antakya (Antioch) located on Mediterrenean Sea, in Southern Turkey. Mix the cheeses with the pistachios, sugar& nutmeg and spread onto shredded filo. Top with the remaining shredded pastry. Vous pouvez avoir Künefe utilisant 7 Ingrédients et 3 instructions. Voici comment vous réalisez ça.

ingrédients de la recette Künefe

  1. C'est 150 g of kadayif.
  2. Préparer 70 g of beurre clarifié.
  3. C'est of Mozzarella râpée.
  4. Vous avez besoin of Pour le sirop :.
  5. C'est 150 g of d'eau.
  6. C'est 150 g of sucre.
  7. C'est 1 of cartier de citron.

Make a sugar syrup by boiling water with sugar and lemon juice. Cook until reduced by a third and it becomes nice and thick. Stir in rose water to taste. Künefe & Kunafa is one of the most popular dessert in Turkey. it is made of tel kadayıf cheese and sherbet. it is usualy eaten after a good and tasty kebab..

Künefe instructions de recette

  1. Je commence par réaliser le sirop : dans une casserole je verse le sucre et je rajoute l'eau et le Cartier de citron,je met sur le feu jusqu'à dissolution du sucre..
  2. Je decoupe les kadayif avec un couteau pas très petit et pas très grand,je les sépare,et je rajoute le beurre clarifié fondu,et je mélange bien pour qu'elles soient toutes imprégné de beurre.Je viens étaler du beurre en pommade sur le plat de la cuisson,pour ne pas que la künefe colle, je palce dans le plat une partie des kadayif,je rajoute de la mozzarella râpée au milieu,et je couvre avec le reste des kadayif.je prends un support pour bien tasser le dessus des kadayif.
  3. J'allume le feu et je le baisse au minimum et je place le plat au côté et je commence a tourner pour la faire cuir de façon homogène au bout de quelques minutes on remarque que la künefe bouge facilement et commence à dorer,une fois cuite je prends un autre plat et je vais retourner la künefe. Et je continue l cuisson de l'autre face,une fois cuite je viens l'arroser avec le sirop tiède et enfin la décorer de pistache nm..

Tricks of Künefe Recipe If you put the kadayif in the deep freezer before preparing kunefe, it will be easily broken and the wire will be separated. To understand if there is a syrup; When you pour the mixture you put into the spoon, it should not drip, and it should be filtered continuously from the spoon, like rope. Künefeyi ocak üzerinde döndürerek, yakmadan, kısık ateşte pişirmeye dikkat edin.Şerbet oda sıcaklığında soğumuş ve dinlenmiş, ocaktan alınan künefe sıcak olmalıdır. Peynirlerin üzerini boşluk bırakmayacak şekilde kadayıflarla kaplamaya özen gösterin. Kanafeh is a traditional Middle Eastern dessert made with shredded filo pastry, or alternatively fine semolina dough, soaked in sweet, sugar-based syrup, and typically layered with cheese, or with other ingredients such as clotted cream or nuts, depending on the region.

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