Recette: Appétissant Couscous Seffa

Couscous Seffa. Maghrebi Sweet Couscous (Seffa) Residents of Maghreb use semolina to make tiny pasta pellets called kesksu in Arabic. Unlike pasta made with other types of wheat flour, pasta made from semolina. While the couscous is cooking, soak the raisins, apricots and dates in warm water.

Couscous Seffa Add the sugar and cinnamon and stir and taste to adjust seasonings if needed. Seffa madfuna is a festive dish in Morocco, it is prepared especially on special dates or to please the palate of guests. It is a dish with an exquisite combination of flavors that transports you to a world full of flavors and colors. Vous pouvez avoir Couscous Seffa utilisant 10 Ingrédients et 11 instructions. Voici comment vous cuisinez ça.

ingrédients de la recette Couscous Seffa

  1. Vous avez besoin 500 g of couscous fin.
  2. C'est 250 g of beurre.
  3. Préparer 50 g of sucre.
  4. Vous avez besoin 20 g of sucre glace.
  5. Préparer of Abricot sec.
  6. Vous avez besoin of Raisin sec.
  7. Préparer of Dattes pour la déco.
  8. C'est of Cannelle.
  9. C'est of L'eau.
  10. C'est of Sel.

Seffa Medfouna is a variation of seffa, a well-loved Moroccan dish of steamed and sweetened couscous or broken vermicelli (chaariya) which is mounded on a platter and garnished with powdered sugar, ground fried almonds, raisins and cinnamon. Sweet couscous seffa is a healthy, delicious dessert or breakfast. The couscous is mixed with dried fruits, yoghurt and orange blossom. Morrocan chef Hassan M'Souli from Sydney's Out of Africa restaurant teaches us how to make this seffa.

Couscous Seffa instructions de recette

  1. Dans un récipient on mouille le couscous avec de l'eau.
  2. On laisse sécher puis on mélange le tout et on met à cuire à la vapeur pendant 15 min.
  3. On enlève de la vapeur et dans un récipient on ajoute 1 cuillère à soupe de sel au couscous on arrose d'eau jusqu'à ce que toute les graines soit mouiller.
  4. On couvre et on laisse sécher.
  5. Entre temps on met les abricots sec à la vapeur.
  6. Une fois sécher on ajoute 3 cuillères à soupe d'huile et on mélange le tout.
  7. On ajoute les raisins sec et on met à cuire à la vapeur une 2ème fois pendant 15 min.
  8. Une fois cuit on enlève du feu, on ajoute du beurre et on mélange le tout jusqu'à ce que le couscous soit bien beurré.
  9. On ajoute 3 cuillères à soupe de sucre glace et on mélange.
  10. On dépose dans un grand bol et on décore avec des dattes et les abricots on met des lignes de cannelle et un peu de sucre au sommet.
  11. Servir avec du lait fermenté.

Sweet couscous makes for an attractive and filling dessert or snack. The mounds of couscous are decoratively patterned with raisins, almonds, and, if desired, dates. Traditionally, the couscous is served with glasses of cold milk. For a refreshing touch, add a few drops of orange flower water to the milk. Seffa Medfouna is a variation of Seffa, a famous and popular Moroccan dish with steamed and sweetened couscous or broken vermicelli garnished with powdered sugar, ground fried almonds, raisins and cinnamon.

Comments

Popular posts from this blog

Recette: Savoureux Ghapama (plat arménien)

Recette: Délicieux Cocktail au kiwano / grenade / rhum

Comment cuisiner Délicieux Soupe Phô Vietnamienne